Kauden 2022-2023 harjoitukset alkavat!

Näyteikkuna

Harjoitukset alkavat sunnuntaina 14.8.2022 kello 15:00 Valkeavuoren yläkoulun liikuntasalissa.

Kaikki harjoitukset ovat Valkeavuoren yläkoulun liikuntasalissa toistaiseksi.

Harjoitusajat:

tiistai 18:00 – 19:30

torstai 18:00 – 19:30

sunnuntai 15:00 – 17:00

Kaikki vanhat ja uudet harrastajat mukaan heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Toivomme, että tällä kaudella harjoitusten pitämiseen ei tule mitään esteitä viranomaispäätöksistä johtuen.

Uusille tiedoksi. Harjoitusasuna, T-paita, verskat tai shortsit ja paljain jaloin.

Mikäli urheilusalin ulko-ovi on kiinni, niin koputtakaa (kyllä joku tulee avamaan) tai tulette sen verran ajoissa, että pääsette muiden kanssa sisälle samalla kerralla.

Treenit alle 20 vuotiaille

Markus aloittaa pienimuotoisesti vetämään treenejä!

Treenit on lähinä venyttelyä ja liikesarjaharjoittelua (Poomse). Joten lähikontakteja ei synny.

Maskipakko ainakin tullessa ja poistuttaessa treeneistä ja pukuhuoneessa ollessa. Harjoittelutilanteessa Markus ohjeistaa maskin käyttöä erikseen.

Nämä harjoitukset pidetään, jotta saataisiin kehon liikeradat ja motoriikka pysymään jokseenkin siedettävällä tasolla myös Korona aikana.

Nämä harjoitukset julkaistaan Whatsapp -ryhmässä joten pyydä Markusta lisämään numerosi listalle jos haluat harjoituksista lisätietoa.

Seuran ns. viralliset treenit alkavat vasta kun viranomaiset ovat tulleet siihen lopputulokseen, että harjoittelu on turvallista myös isommalle joukolle ja vanhemmille!

Niistä ilmoitetaan sitten tällä sivustolla kun sen aika koittaa.

Omaehtoinen harjoittelu on enemmän kuin suotavaa (pitkät kävelylenkit, juoksu maastossa, hiihtäminen, luistelu, pyöräily yms. mitä voi tehdä hyvillä turvaväleillä ulkona. Kotona venyttely, punnerrukset, lankuttaminen, vatsalihakset ja kevyt HIIT -treeni on myös suotavaa.

KAIKKI HARJOITUSVUOROT PERUTTU TOISTAISEKSI!

Koronavirusepidemian takia kaikki harjoitusvuorot on peruttu toistaiseksi.

Toistaiseksi ei ole tiedossa milloin harjoitukset alkavat taas toimimaan normaalisti.

Seuraa seuran nettisivustoa, johon tulee tietoa harjoitusten alkamisesta. WHATSAPP ryhmässä olevat saavat myös tiedon sitä kautta.

Pidetään itsemme terveinä.

Pidetään turvavälejä ja muistetaan pestä käsiä!

Kaikki sisäharjoitusvuorot peruttu toistaiseksi!

Valkeavuoren koulu joutuu ottamaan liikuntasalin oppilaiden ruokailutilaksi. Saliin sijoitetaan 10 pöytää ja 60 kpl:tta tuoleja.

Maanantain-perjantain ensimmäisten iltakäyttäjien tulee siirtää pöydät ja tuolit sivuun ennen salin käyttöä. Viimeisen käyttäjän on nostettava pöydät ja tuolit takaisin saliin.

Saliin hankitaan pari leveää moppia, jos lattialla on jotain roskia tai ruoantähteitä, niin ne saa pyyhittyä pois. Tällä järjestelyllä pystymme turvaamaan, että sali on seurojen käytössä tulevan lukuvuoden ajan.

Näillä näkymin Valkeavuoren sali on ainoa, jossa joudutaan ottamaan liikuntasali ruokailukäyttöön.”

Koska Koronatilanne on lähiaikana huonontunut ja koulu on ottanut liikuntasalin omaan käyttöön, olemme päättäneet siirtyä pitämään harjoitukset kokonaan ulos. Ulkoilmassa harjoitukset ovat huomattavasti turvallisemmat kuin sisätilassa pidettävillä.

Palaamme normaaliin kun Koronatilanne rauhoittuu ja koulu luovuttaa taas liikuntasalin kokonaan harjoitteluun.

Harjoitukset ovat lajinomaiset ja vaihtelevat. Markus vetää harjoitukset ja perustaa Whatsapp -ryhmän sitä varten. Lähetä Markukselle tekstiviestin puh.050 369 7417 (mistä markus saa puhelinnumeron) ja pyydä häntä liittämää sinut ryhmään. Mikäli olet jo antanut numerosi niin tämä vaihe on turha. Markus kutsuu ryhmän harjoituksiin ja ilmoittaa kokoontumispaikan. Vastaa viestiin joko paikalla tai poissa

Kamppailulajien yhteiset ohjeet seuraharjoitteluun 11.8.2020 alkaen

Nämä ohjeet koskevat harjoittelua seuroissa 11.8.2020 alkaen. Harjoituksiin saa osallistua kerralla korkeintaan 50 henkeä turvaetäisyys huomioiden. Mitä pienempänä harjoitusryhmät pidetään, sitä parempi. Ohjeistus voi muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Seuraa liiton ja viranomaisten viestintää.

Toimitaan vastuullisesti ja pidetään tauti kurissa.

Tämä on liiton suositus. Vastuu harjoitustoiminnasta on seuralla.

–          Harjoituksiin tulo on ehdottomasti kielletty, jos itsellä tai lähipiirillä on pieniäkään sairastumisen oireita.

–          Kädet on pestävä huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä ennen ja jälkeen harjoituksen. Harjoituspaikassa on oltava saatavilla käsidesiä.

–          Aivastetaan ja yskitään omaan hihaan.

–          Sisäharjoittelutiloja on siivottava tehostetusti.

–          Suositaan ulkoharjoittelua.

–          Jos harjoitellaan sisällä, lyhennetään salissa vietettyä yhteistä aikaa viemällä mahdollisuuksien mukaan alkulämmittelyt ja loppujäähdyttelyt ulos.

–          Pyritään pitämään vähintään 1-2 metrin välimatka harjoittelijoiden välillä sekä ulko- että sisäharjoittelussa.

–          Mahdollisuuksien mukaan suositaan sellaisia harjoitteita, joissa ei tarvita lähikontaktia.

–          Jos harjoituksissa on lähikontaktiharjoitteita, tehdään ne mahdollisuuksien mukaan vakioparin kanssa.

–          Mahdollisuuksien mukaan järjestetään harjoitukset vakioryhmille.

–          Jos käytetään seuran yhteisiä harjoitusvälineitä, sama henkilö käyttää samaa välinettä koko harjoituksen ajan. Harjoituksen jälkeen harjoitusvälineet desinfioidaan.

–          Omia harjoitusvälineitä ja etenkään juomapulloa ei lainata muille.

–          Turhia huutamisia ja tuuletuksia (yläfemmat) vältetään.

–          Harjoituksiin (saliin) saavutaan juuri ennen harjoituksen alkua ja lähdetään välittömästi harjoituksen päätyttyä.

–          Vaatteet vaihdetaan kotona, jos mahdollista, eikä käytetä harjoituspaikan pukuhuoneita.

–          Jos harjoitusryhmän jäsenellä todetaan koronatartunta tai sitä on syytä epäillä, on noudatettava viranomaisten ohjeita ryhmän jäsenten karanteenin asettamisesta. Ohjeet löytyvät Olympiakomitean ohjeesta (ks. alla).

–          Harjoitusten järjestäjän on pidettävä kirjaa harjoituksiin osallistuneista mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi.

Ohjeistusta ovat olleet tekemässä Suomen Aikidoliitto, Suomen Judoliitto, Suomen Karateliitto, Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto, Suomen Nyrkkeilyliitto, Suomen Painonnostoliitto ja Suomen Taekwondoliitto.

Nämä ohjeet on laadittu täydentämään Suomen Olympiakomitean suosituksia: https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/19/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Harjoitukset alkaa torstaina 13.8 klo 19:00

Aloitamme harjoittelun torstaina 13.8.2020 kello 19:00 – 20:30.

Harjoituspaikkana tuttu Valkeavuoren yläkoulun liikuntasali.

Harjoitusajat ovat nekin vanhat tutut: tiistaisin kello 20:00 – 21:30, torstaisin 19:00 – 20:30 ja sunnuntaisin 12:00 – 14:00.

Kaikki uudet harrastajat ovat heti tervetulleita, eikä ennakkoilmoittautumisia tarvita. Riittää kun tulette paikan päälle niin kaikki selviää. Harjoitusasuna t-paita, shortsit tai verskat ja paljain jaloin treenataan, Tervetuloa!

Turvallisuusohjeet: Harjoittelussamme vältämme lähikontakteja koronavirusepidemian aikana. Harjoituksiin ei tulla sairaana tai muutenkaan huonovointisena. Kädet pestään ennen ja jälkeen harjoitusten. Pukuhuoneet ovat ahtaat, joten yritetään lyhentää siellä vietettyä aikaa tulemalla harjoituksiin ns. viimetingassa suoraan saliin tai nopeasti harjoitusvarusteet puettua. Pukuhuoneissa ei lorvita! Yskiminen suoritetaan aina kyynärtaipeeseen, puvun hihaan.