Taekwondo tulee Kaarinaan

Kaarinalainen Kirsi Vuorinen voitti viime keväänä nuorten Suomen mestaruuden. Mestaruuden voittaminen on vaatinut kovaa työtä ja kurinalaisuutta salilla

Kaarinan muuttuminen kaupungiksi näköjään parantaa heti palveluvarustusta. Uusi urheiluseura, Kaarinan Taekwondo-seura aloittaa harjoitukset alkeiskurssilla perjantaina 8.1 klo 17-19 Ylikylän koululla. Kaikki lajista kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle, tietysti jumppavarusteet mukana.

Taekwondo mielletään korealaisesta alkuperästään huolimatta ns. budolajiksi. Sen edeltäjät ovat syntyneet Koreassa n. 2000 vuotta sitten itsepuolustus- ja taistelutarpeeseen.
Taekwondo tarkoittaakin suomeksi ”jalan ja käden tietä/ taitoa.” Laji sisältää fyysisen kehittymisen (torjunnat, potkut, lyönnit, lukot, heitot jne.) vastapainoksi myös henkisen kasvamisen.
Karatesta laji eroaa siten että potkut ja iskut menevät perille. Nyrkki-iskut päähän on kielletty.

-Taekwondon suosio perusstuu mielestäni sen näyttävyyteen. Runsaat potkut luovat näyttävyyttä otteluun. Otteluiden lisäksi lajin osa-alueita ovat mm. itsepuolustusharjoittelu, poomse eli liikesarja kuviteltua vastustajaa vastaan ja murskausharjoittelu näytöksiin, esittelee Aarre Jokinen, uuden seuran vetäjä.

Turvallinen laji
-Tämä turvallinen laji. Ottelijalla on pakollisena pää-, rinta-, ala-jajalkasuojat. En muista kahdeksan vuoden aikana loukkaantumisia. Laji vaatii kurinalaisuutta ja noudatamme tarkkoja sääntöjä, perustelee Jokinen lajin turvallisuutta. Hänen mukaansa laji sopii kaikenikäisille miehille ja naisille. Alle kouluikäiset eivät kuitenkaan jaksa keskittyä lajiin.
Aarre Jokinen kutsuukin Kaarinan Taekwondo- seuran alkeiskurssille ja sen jälkeen vyökokeiden kautta etenemään valkoisesta vyöstä vaikkapa mustaan vyöhön asti. Lisätietoja saa puh. 243 5800 työ ja 342 107 koti.

MH

Kaarina-lehti 23.12.1992
artikkeli .png tiedostona

Vastaa